La nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit (SCT) es diu "No corris. Viu més" i se centra en la prevenció d'accidents amb el factor de la velocitat. La velocitat és la causa principal d'un 14% dels accidents amb víctimes, un 2% més que l'any passat, ha explicat el director de l'SCT, Juli Gendrau, durant la presentació de la campanya.

El comissari de Mobilitat, Joan Carles Molinero, ha afegit que "la velocitat fa que les conseqüències d'un accident siguin més greus". El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha argumentat que tothom té pressa, però "córrer és incompatible amb la vida". Durant el 2018 han mort a les carreteres catalanes 171 persones, dues més que el total de l'any passat.

La campanya es començarà a difondre aquest divendres als mitjans de comunicació i s'allargarà fins a finals d'any. Durant els períodes festius es reforçarà l'emissió, ja que és quan es registra una elevada mobilitat. A banda, s'activarà l'etiqueta de Twitter #nocorrisviumés en totes les comunicacions de l'SCT.

La presentació d'aquesta campanya s'ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit aquest diumenge 18 de novembre.