17 de novembre de 2018
17.11.2018
Regió7

La Generalitat confirma el primer cas de dengue autòcton

El malalt no havia viatjat a cap país de risc i va agafar la malaltia a Catalunya per la picada d'un mosquit tigre

17.11.2018 | 00:04
La Generalitat confirma el primer cas de dengue autòcton

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha confirmat avui el primer cas de dengue autòcton a Catalunya, el d'un jove barceloní que no havia viatjat a cap zona endèmica ni a un altre lloc d'Espanya i que es va infectar per la picada d'un mosquit tigre portador de la malaltia. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, amb la sotsdirectora general de Vigilància de Salut Pública, Mireia Jané, i la sotsdirectora general de Seguretat Alimentaria i Protecció de la Salut, Carme Chacón, han donat explicacions sobre el cas, que es va confirmar el dia 8 passat, i han assegurat que no hi ha motiu d'alarma: «Ens preocupa, però considerem que el risc és baix».

Aquest és el sisè cas de dengue autòcton a Espanya, que se suma als cinc detectats al principi d'octubre a Múrcia i Cadis. Els responsables de salut pública atribueixen aquesta situació a dos factors: el canvi climàtic, que ha portat una espècie transmissora com el mosquit tigre, i la globalització, que ha provocat un augment del turisme a zones endèmiques.

Aquest cas no està relacionat amb els altres cinc, malgrat que tots ells són atribuïbles a la picada d'un mosquit tigre que prèviament ha picat una altra persona que és portadora del virus, l'única possibilitat de contraure dengue autòcton.

Els tres responsables han explicat que amb els avenços dels sistemes de detecció i control no es descarta que cada vegada sigui més comú trobar casos d'aquest tipus: «Era un succés possible».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit