Un jutge de Washington ha ordenat a la Casa Blanca que permeti de nou l'accés del periodista de la cadena CNN Jim Acosta, al qual se li havien retirat les credencials després d'un enfrontament verbal amb el president, Donald Trump, en el qual suposadament va agredir una becària.

La cadena i el periodista van presentar una demanda davant un tribunal contra Trump i diversos membres del seu equip, en considerar que la retirada dels permisos d'accés a Acosta violava dues esmenes constitucionals, entre elles la que consagra la llibertat de premsa.

El jutge Timothy J. Kelly va dictaminar que, fins que conclogui el procés, la Casa Blanca ha de restituir els permisos retirats a Acosta. Aquesta decisió judicial suposa una primera victòria en una causa a la qual també s'han sumat altres grans mitjans nord-americans, entre ells la cadena de televisió Fox News, que és afí a Trump.

En un altre ordre de coses, el departament de Justícia dels Estats Units s'està preparant per imputar el fundador de Wikileaks, Julian Assange, possiblement sota càrrecs d'espionatge, segons assegurava el Wall Street Journal.