El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha convocat una vaga de facultatius de la xarxa sanitària concertada amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) del 26 al 30 de novembre.

Aquesta mobilització coincidirà amb la vaga que el sindicat, majoritari en el col·lectiu, també ha convocat de facultatius de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La vaga del sector concertat s'adreça als més de 10.000 facultatius de 53 hospitals d'aguts, 86 equips d'atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental gestionats per les patronals Unió Catalana d'Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES).

El sindicat ha decidit convocar la vaga després de comprovar que la gran majoria de les demandes han estat «ignorades». L'organització denuncia que el col·lectiu mèdic ha estat «arraconat» en la mesa de negociació del segon conveni col·lectiu del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).