L'exconseller de presidència Jordi Turull critica en una entrevista als serveis informatius de Catalunya Ràdio l'actitud de Pedro Sánchez, a qui acusa de "no fer res, ni a tall de mínim esquema de proposta que tingui un mínim gruix", i recorda que els líders independentistes no li deuen res. "És inaudit que se'ns miri a nosaltres com si estiguéssim en deute amb en Pedro Sánchez", critica tot recordant que "són més simpàtics que els d'abans, però no canvien res respecte al conflicte català". En aquest sentit, Turull considera que "el socialisme espanyol sempre ha estat i ha actuat molt acomplexat per la reacció de la dreta espanyola més rància respecte a Catalunya". A més, recorda que Sánchez es va presentar "per lliure a una moció de censura i va dir que treballaria per cercar una sortida política a la crisi catalana".

Preguntat per si encara confien que el govern del PSOE posi damunt la taula una proposta política que permeti encarrilar una sortida al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, Turull es mostra "molt escèptic". L'exconseller de presidència acusa als socialistes de fer "paraules i paraules per un cantó" i assegura que "els fets, o no hi seran o a la majoria aniran en la direcció oposada".

Sobre la negociació els pressupostos espanyols, Turull critica que el govern de Pedro Sánchez "vol unes negociacions ordinàries per un tema ordinari aparentant un clima de normalitat, quan la situació a Catalunya, no sols pels presos, és d'una greu excepcionalitat i anormalitat democràtica". "Ens proposen: bones paraules a canvi dels nostres vots", "quin gran negoci vista l'experiència, oi?", afegeix. Amb tot, Turull assegura que de cara als comptes espanyols "caldrà prendre decisions pensant en el llarg i el curt termini, sense oblidar mai el compromís amb els nostres electors i l'interès dels ciutadans de Catalunya".

L'exconseller diu que el seu estat d'ànim "no ha canviat" després de les peticions de presó de la fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat. Assegura que "era previsible perquè són els autors del relat fictici de rebel·lió i sedició que no s'aguanta per enlloc i ho saben". "Tota la instrucció ha anat de cercar un escarment a costa del que sigui i no pas d'impartir justícia, i encara menys amb totes les garanties", reflexiona. "Tots els elements fins a la data porten a pensar que no tindrem un judici just ni en la forma ni en el fons", conclou.