Unes 600 persones, segons càlculs de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquesta tarda pel centre de Barcelona per reclamar a la Generalitat que destini a educació el 6% del PIB català, és a dir, més de 10.000 milions d'euros.

La manifestació, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), ha arrencat a la plaça d'Universitat de Barcelona després d'una pancarta que portava com a lema "Per l'educació pública, cap retallada".

Segons els convocants de la mobilització, actualment l'educació només suposa un 2,04% del PIB català, un percentatge segons el seu parer insuficient per fer davant les reptes de l'educació a Catalunya.

Els sindicats CCOO, UGT, USTEC-STEs i CGT, entre d'altres, la FaPaC o l'Associació de Joves Estudiantes de Catalunya són algunes de les organitzacions que han abonat la marxa, que ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

El portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, ha explicat que el pressupost per a educació el 2019 hauria de ser de 10.548 milions d'euros, el 6% del PIB, segons les reivindicacions del sector educatiu.

En canvi, en l'últim pressupost executat, la dotació per a educació va ser de prop de 5.000 milions d'euros, la meitat del que reclamen col·lectius com el sindicat USTEC-STEs.

"Demanem al Govern i als grups que es deixin de discursos i es posin d'acord per fer uns pressupostos expansius", ha assegurat Font, que creu que no existeix "cap motiu" per incomplir aquesta demanda.

Substituir el personal dels centres educatius, dotar de més personal de suport educatiu per atendre l'escola inclusiva, així com convocar 7.200 places més de professorat són altres de les demandes d'aquests col·lectius.

De la seva banda, Belén Gascón, presidenta de la FaPaC, ha reivindicat implantar un model de menjador "universal, gratuït, inclusiu i de proximitat".