La divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra va desarticular ahir un grup criminal ubicat a Barcelona que es dedicava a la falsificació de paper moneda i altres documents oficials. Tal com va informar el cos policial, l'operació ha permès detenir dues dones i un home de nacionalitat espanyola, de 51, 43 i 28 anys, i veïns de Barcelona com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, de falsificació documental, de falsificació de moneda i d'estafa.

La investigació va començar a mitjan 2015, quan els Mossos van detectar a l'àrea metropolitana de Barcelona un augment de denúncies relacionades amb la detecció de bitllets falsos de 50 euros en compres a comerços. Els agents van determinar que gran part d'aquests bitllets eren introduïts al circuit econòmic per una organització que operava des de Barcelona.

A més, els seus integrants, aprofitant els seus coneixements en arts gràfiques, es dedicaven des del 2002 a la fabricació i distribució pel sistema del degoteig de moneda falsificada.

La Policia també va observar que darrerament el grup estava desplaçant l'activitat de falsificació d'euros per començar a falsificar DNI i nòmines salarials.