El premi Nobel de la pau Muhammad Yunus va assegurar ahir que «tot el món coneix» la situació política a Catalunya, després de reunir-se amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat.

Yunus, reconegut el 2006 pels seus esforços per incentivar el desenvolupament de comunitats amb pocs recursos a través dels microcrèdits, va demanar, en declaracions a l'ACN i TV3, una solució pacífica al conflicte polític que permeti «seguir junts».

A la reunió van assistir-hi els membres de la junta directiva de la Social Business City Barcelona, un projecte nascut de la mà del Nobel bengalí per promoure l'emprenedoria social com a eina de transformació a la ciutat en què participen les institucions més rellevants del país.

El president i el Nobel bengalí també van parlar de la necessitat de promoure l'emprenedoria social entre els estudiants de secundària i de les principals iniciatives en aquest sector a Barcelona i Catalunya.

La reunió va començar aproximadament a 3/4 de 10 del matí i va durar mitja hora. Torra va entregar a Yunus un pin i un llaç groc en suport als exiliats i els polítics presos. El premi Nobel no va voler entrar en detalls a l'hora de valorar la situació política a Catalunya i va afirmar que ell no és ningú per dir al Govern espanyol «què o què no ha de fer». En ser preguntat sobre el manifest Let Catalans Vote, en el qual diversos premis Nobel demanen un referèndum pactat a Catalunya, Yunus va assegurar no tenir-ne constància, però va dir que estudiarà participar en iniciatives similars si se l'hi planteja.

El comitè del Nobel noruec va decidir reconèixer la feina de Yunus pels seus «esforços per incentivar el desenvolupament social i econòmic» a través del Grameen Bank i els microcrèdits (crèdits que es donen a emprenedors que no tenen la capacitat de demanar diners a un banc convencional per engegar els seus negocis).