La Real Federació Espanyola de Caça (RFEC) i les Federacions Autonòmiques de Caça (FFAA) s'han declarat aquest diumenge "consternades", per l'incident de caça que ha generat una gran indignació entre usuaris de xarxes socials i les crítiques de polítics i associacions ecologistes.

Les imatges que circulen des d'aquest dissabte per les xarxes socials mostren a un grup de gossos tractant de caçar a un cérvol al municipi de Herreruela (Càceres). En les imatges es veu com una dotzena de gossos i el cérvol es precipiten per un barranc de diversos metres, encara amb vida.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, va mostrar aquest dissabte la seva repulsa a Twitter, on qualifica l'incident de "salvatjada" i assegura que els responsables són uns "criminals".

El PACMA ha denunciat en un comunicat que la polèmica sorgeix tan sols un dia després que la presidenta andalusa, Susana Díaz, mostrés el seu suport al sector en la campanya electoral i denúncia que tant PSOE com Vox coincideixen en la seva defensa de la caça.