La Policia Nacional ha detingut a Madrid un home de 39 anys i nacionalitat veneçolana que va enganyar a una nena de 13 anys amb la qual va contactar per internet i a la qual va mantenir 24 hores retinguda fins que va ser alliberada pels agents dins d'un cotxe en un garatge del districte de Retiro.

Fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid han explicat que el passat dissabte a la tarda, la mare de la menor va denunciar la desaparició de la seva filla, de nacionalitat espanyola, a la comissaria de Puente de Vallecas.

La dona va revelar als agents la seva preocupació després de veure converses i fotografies de contingut sexual en un xat des d'una consola de videojocs de la seva filla, de manera que la denúncia va ser posada immediatament en coneixement dels agents de la Unitat de Família i Dona ( UFAM).

Ja el diumenge, al voltant de les tres de la tarda, la sala del 091 va rebre una trucada d'una altra dona que alertava que no localitzava des del dia anterior a la seva parella, un home de 39 anys, nacionalitzat espanyol i d'origen veneçolà i que, després d'aconseguir contactar amb ell per telèfon, li havia dit que tenia "un problema gros".

Els agents van unir els dos fets i van descobrir que l'home solia aparcar el seu cotxe en un garatge del districte de Retiro. Finalment, és en aquest garatge on l'home va ser detingut i la nena alliberada. Tots dos eren a l'interior d'un vehicle.

A l'arrestat se l'acusa dels delictes de detenció il·legal, abús sexual i inducció a abandonament del domicili. La mare de la menor ha declarat a Telemadrid que la nena va contactar fa cinc mesos amb l'home, que inicialment va dir que tenia 17 anys, després 26 i, finalment, quan "li va menjar el cap" perquè se n'anés amb ell, li va dir que tenia 39 anys.

Segons aquesta dona, durant els cinc mesos d'intercanvis de missatges el detingut "la va anar aïllant" de la resta d'amics i familiars amb els que ella estava en contacte a les xarxes socials, "preparant-la" perquè se n'anés amb ell. Va ser el dissabte, segons la mare, quan ell li va dir a la nena que sortís al carrer i, un cop allà, la va portar fins al seu cotxe, on li va posar un mocador als ulls perquè no veiés cap on anaven.

Un cop aparcat el vehicle, la va portar a una botiga a comprar "llaminadures" i a una fruiteria, i van pujar a un pis, on la va retenir fins diumenge, quan, amb intenció de fugir, la va tornar a ficar al cotxe amb les mans lligades i la va amenaçar amb matar-la a ella ia la seva família si intentava escapar o demanar ajuda, sempre segons la versió de la mare. Quan la nena va sentir la policia al garatge es va moure per fer-se veure als agents.