La direcció de la presó d'A Lama (Pontevedra) ha endurit les mesures de control sobre Rosario Porto, que compleix una condemna de 18 anys de presó per l'assassinat de la seva filla adoptiva Assumpta Basterra Porto, després que la reclusa protagonitzés un intent de suïcidi el passat dia 12 d'aquest mes.

Diferents fonts penitenciàries consultades per Europa Press han confirmat que l'incident va tenir lloc la passada setmana en el moment de la dutxa. Va ser llavors quan Porto va començar a cridar a la interna que té assignada en el marc del protocol de prevenció de suïcidis, que la va trobar amb el cordó de la dessuadora d'un xandall al coll.

Encara que l'acte va poder afectar la seva integritat física, les fonts consultades per Europa Press apunten que la forma en què es van desenvolupar els fets dóna a entendre que la interna, que es troba "deprimida", va actuar com "una forma de cridar l'atenció".

Porto va ser traslladada a la infermeria sense patir lesions greus i la direcció de la presó ha elevat les mesures del protocol de prevenció de suïcidis que mai se l'han arribat a retirar, ja que no és la primera vegada que protagonitza un incident d'aquest tipus.

Així, fonts del centre penitenciari han ratificat que ara està amb més d'una interna de confiança; i que la seva vigilància per part dels funcionaris també s'ha reforçat, ja que es comprova el seu estat cada dues hores.

Fonts d'Institucions Penitenciàries, per la seva banda, s'han limitat a ratificar que "s'han reforçat les mesures" del protocol de prevenció de suïcidis.