20 de novembre de 2018
20.11.2018

Sánchez, sobre els indults a Catalunya: «Deixin treballar els jutges i després lògicament haurem de fer política»

El PP li adverteix que aquest perdó seria una «vergonya» i equivaldria a cedir a un xantatge

20.11.2018 | 20:32
Pedro Sánchez, aquest dimarts al Senat

El president del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, ha evitat una vegada més comprometre's a no indultar condemnats eventuals per un delicte de rebel·lió. Interpel·lat en aquest sentit al Senat pel portaveu del PP, Ignacio Cosidó, el cap de l'Executiu espanyol li ha contestat: "Deixin treballar els jutges i després lògicament des del Govern d'Espanya i també des dels representants dels diferents grups parlamentaris haurem de fer política".

Sánchez també ha retret al senador popular que el seu partit hagi estat "set anys judicialitzant una crisi com la catalana", que s'origina d'un problema polític no-solucionat, segons l'anàlisi que fa el PSOE, i ara pretenguin "erigir-se en jutges de la causa".

En la seva intervenció, Cosidó ha advertit el president que si finalment acaba indultant els independentistes que puguin ser condemnats en el judici del procés estarà atorgant "els indults de la vergonya" perquè estarà "cedint al xantatge" i enviant el missatge equivocat als "colpistes" que "els surt gratis incomplir la llei".

Per explicar les seves sospites, el senador del PP s'ha referit als comentaris que tant el líder del PSC, Miquel Iceta, o la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, han fet mostrant-se partidaris d'aquests indults.

«Preus que no es poden pagar»


"Hi ha preus que no es poden pagar. L'indult és un d'aquests preus" que els espanyols a més no li perdonarien, l'ha avisat Cosidó, que ha demanat a Sánchez convocar eleccions "i quan abans millor".

"A veure si ho entenc, senyor Cosidó --li ha replicat Sánchez--. Així que llavors, a mi em van donar suport [els independentistes] perquè jo vaig acordar els indults per poder ser president del Govern espanyol, però en canvi els independentistes no m'aproven els Pressupostos perquè no transigeixo amb el fet que la Fiscalia canvia d'opinió i, per tant, vostè em demana que convoqui eleccions", i ha arrencat amb la seva burla a Cosidó els aplaudiments de la bancada socialista.

El president li ha demanat al PP que reflexioni sobre el seu estat de "descomposició" i sigui "humil" després que el PSOE estigués set anys en l'oposició donant suport al govern de Mariano Rajoy davant el desafiament independentista a Catalunya. "Perquè vinguin ara a dir-nos que ens hem venut als independentistes", s'ha queixat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit