La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha anunciat aquest dijous a Barcelona que el ministeri públic decidirà "cas per cas" si denuncia els alcaldes que van donar suport al referèndum, en unes investigacions que ja estan "enllestides", després de subratllar que "no hi ha cap causa general".

Segarra s'ha reunit avui amb la cúpula de la Fiscalia a Catalunya, en la seva primera visita a la comunitat catalana des que el passat mes de juliol va prendre possessió del seu càrrec, per tractar, entre altres assumptes, sobre el futur de les investigacions que en vigílies de l'1-O es van obrir a desenes d'alcaldes per donar suport al referèndum unilateral.

En declaracions als mitjans en visitar la Fiscalia de Barcelona, Segarra ha assegurat que el ministeri fiscal no té cap causa general contra els alcaldes, ni cap opinió generalitzada: "Analitzem cas per cas i sempre des del ple principi de legalitat".

Ha detallat que després de més d'un any d'investigacions moltes són a punt de concloure's i "és possible que es pugui anar donant sortida a les resolucions: judicialitzant-les o arxivant-les".