La ministra d'Economia, Nadia Calviño, va tornar a apel·lar ahir al «diàleg» per aprovar els Pressupostos i va alertar que si s'han de prorrogar augmentarà el dèficit. La ministra va fer aquestes declaracions durant l'acte de clausura de la Trobada d'Economia de S'Agaró, on també va dir que és difícil d'entendre que «determinats grups polítics» no vulguin asseure's a discutir quins han de ser els pilars pressupostaris, i va afirmar que és necessari i «urgent» posar en marxa «aquest procés de transformació» aprofitant el creixement positiu.

Calviño va recordar que preveuen tancar l'any amb el 2,6% de creixement del PIB i que l'any que ve se situï en el 2,3%. D'altra banda, va dir que el seu objectiu seria reduir el deute públic sobre el PIB del 98,1% al 95,5% l'any que ve. «No perquè ho imposi ningú, sinó perquè cal crear un espai fiscal ara que estem creixent», va insistir la ministra d'Economia.

Calviño va apel·lar de nou al «diàleg» per aconseguir aprovar els Pressupostos de l'Estat. La ministra d'Economia va començar el seu discurs de clausura de la Trobada d'Economia de S'Agaró assegurant que «difícil no és impossible i que, mentre les coses no siguin impossibles, s'han de seguir intentant». Calviño feia referència a la necessitat de continuar insistint en arribar a un acord per aprovar els comptes, i també va afegir que el «diàleg» és una de les se-nyes d'identitat que guien l'«acció de Govern».

En aquest sentit, va dir que és «difícil d'entendre que determinats grups polítics» no es vulguin asseure a negociar per discutir quins han de ser els pilars pressupostaris, i va afirmar que és necessari i «urgent» posar en marxa «aquest procés de transformació».

El missatge de l'FMI

La ministra va explicar que el pla pressupostari de l'Executiu espanyol té un objectiu de dèficit de l'1,8%, tot i que va admetre que aquesta setmana la Comissió Europea ha fixat aquesta xifra en el 2,1%.

«Però, per la seva part, el Fons Monetari Internacional ha dit que si s'han de prorrogar els Pressupostos estaríem en el 2,4%, fet que confirma un missatge que fa setmanes que envio: si hi ha pròrroga sense ajustos, tindrem més dèficit l'any que ve», va dir.

Calviño va insistir que el pressupost del Govern espanyol té tres pilars bàsics, la disciplina fiscal, la reducció de les desigualtats i l'«agenda del canvi».