El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va alertar ahir que el 2019 serà «l'any de la gran decisió, l'any de la gran batalla», i que no descarta que hi hagi eleccions estatals i catalanes, que se sumaran a les municipals i europees. Serà l'any en què les conteses electorals dirimiran si hi haurà «més socialisme o més populisme», «més diàleg o més conflicte», «Pedro Sánchez o les tres dretes», va assegurar Iceta.

«Potser hi haurà dos, tres o quatre convocatòries electorals, però una única batalla política: el progrés contra la incertesa, el diàleg contra el conflicte, Pedro Sánchez o les tres dretes», va dir en la presentació del seu informe polític al Consell Nacional del PSC.

«Pot ser l'any en el qual ens ho juguem tot», va afirmar, i va dibuixar diverses dicotomies, entre elles: «O més ajuntaments al servei de la gent o més ajuntaments a favor del procés», «o una Europa més social o menys Europa» i «o polítiques per resoldre els problemes de la gent o polítiques per atiar el conflicte».

Iceta considera que la política catalana «necessita» el PSC, perquè la majoria independentista es troba «desorientada, dividida i paralitzada» i «ha entrat en un bucle» en el qual hi ha «presos, exiliats, un referèndum i una centrifugadora que va permanentment donant voltes a aquests tres elements».

Segons Iceta, no poden «assistir impassibles a l'espectacle d'una política que es va degradant i cada vegada és més inútil per als problemes reals de la gent».