Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van manifestar-se ahir a la capital catalana amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista en una protesta organitzada per Novembre Feminista amb els lemes «Juntes soscavem l'ordre patriarcal!» i «Hem decidit no callar!».

En declaracions a l'ACN, Laia Serra, membre del Novembre Feminista, va dir que casos com els de la Manada demostren que la justícia no té en compte els drets de la majoria de la població. En la protesta van participar representats institucionals, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Elsa Artadi.

Serra també va destacar que els poders públics i les administracions estan començant a ser «receptius» cap a les reivindicacions de les dones. Segons l'advocada, la societat està començant a prendre més consciència de les violències masclistes, en especial la sexual. Així mateix, la membre del moviment Novembre Feminista va celebrar que es vagi deixant enrere la concepció que la violència és fruit de conductes individuals.

D'altra banda, Maria Rodríguez, de Barcelona, va explicar que va decidir participar en la mobilització perquè les institucions no estan «fent res» per reivindicar la lluita contra la violència masclista. «Si fossin assassinades per ETA o el gihadisme tothom estaria movent-se. Però com que som dones, no passa res», va lamentar.

D'altra banda, Marta García, original de les illes Canàries, va fer una crida per seguir lluitant contra les agressions masclistes i no fer «cap pas enrere».

Finalment, el Rubén, veí de Cerdanyola, va explicar que va anar a la manifestació perquè tothom té el dret a sentir-se «estimat» per la seva parella i a no tenir-li «por». Després de reclamar lleis «més contundents» per perseguir situacions de violència masclista, va concloure que com més gent es mobilitzi, més consciència prendrà la societat d'aquest problema.