La Fundació PortAventura ha anunciat aquest dimarts que impulsarà PortAventura Dreams, un espai ubicat dins del ressort que buscarà oferir una experiència única a nens amb malalties greus i les seves famílies. El projecte, iniciativa pionera a Europa, comptarà amb una inversió de més de 3 milions d'euros i ocuparà uns 3.000 metres quadrats. Les famílies s'allotjaran durant sis dies de manera totalment gratuïta en un habitatge unifamiliar adaptat. El 'village' podrà allotjar vuit famílies d'un màxim de sis membres cadascuna. Se centrarà en els menors d'entre 4 i 17 anys que pateixin, o hagin patit, malalties greus recollides en el llistat del Ministeri de Sanitat.

PortAventura Dreams crearà un espai físic-temporal diferent i lúdic durant l'etapa de lluita contra la malaltia, i l'objectiu serà la recerca d'un efecte positiu des d'un punt de vista psicològic sobre la recuperació. El paquet inclou l'accés als tres parcs de PortAventura World i la possibilitat de gaudir d'activitats exclusives per a les famílies, dinamitzades per voluntaris de la Fundació PortAventura.

Per a desenvolupar el projecte, la fundació ha establert una xarxa de col·laboradors amb empreses privades, altres fundacions i hospitals. L'objectiu és continuar augmentant el nombre d'entitats col·laboradores i sumar als hospitals materno-infantils de referència d'Espanya que vulguin unir-se a la iniciativa solidària.

L'elecció de les famílies que podran participar en l'experiència es triaran a través d'un comitè conformat per metges, assistents socials i altres experts de l'àmbit de la salut. La previsió és que fins a 168 famílies puguin gaudir del programa anualment, una xifra que anirà augmentant en el temps.

La Fundació PortAventura, que va néixer el 2011, ha concedit ajudes per valor de més de 6,3 milions d'euros a través de diferents projectes, i ha invitat més de 68.000 nens i joves en risc d'exclusió a gaudir del parc temàtic.