La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va assegurar ahir que la proposta de la Generalitat al Govern de celebrar una «cimera bilateral» el pròxim 21 de desembre a Barcelona «no és viable», però sí que va apostar per una reunió entre els dos presidents aquell dia.

En declaracions als mitjans durant una visita institucional a la Val d'Aran, Cunillera va ser preguntada sobre la proposta llançada des de la Generalitat per celebrar aquesta reunió de governs el pròxim 21-D, aprofitant el Consell de Ministres que se celebrarà aquell dia a Barcelona.

«Si som d'alguna cosa és del diàleg i estem oberts a parlar amb tothom. Dins el compliment a la llei i la Constitució estem disposats a parlar. Hi ha hagut una proposta del Govern que no és viable, però sí que ho és que els presidents (Pedro Sánchez i Quim Torra) es reuneixin», va assenyalar.

La delegada del Govern espa-nyol es va reunir durant la seva primera visita oficial a la Val d'Aran amb el Síndic del Consell General d'Aran, Carlos Barrera, així com amb els alcaldes de Vielha, Bossòst, Les, Canejan, Naut Aran i Bagergue.