El director de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha descartat limitar el nombre de visites per dia per cada metge d'atenció primària. En declaracions a Rac 1, ha argumentat que no hi ha ningú a l'entorn que hagi apostat per aquesta mesura, perquè pot suposar "dificultar l'accessibilitat" al CAP. "No és la manera, la manera és reduir la població assignada", ha indicat Argimon, que ha explicat que la proposta de l'ICS és reduir de 1.500 a 1.300 els pacients assignats a cada metge, i remunerar la sobrecàrrega de feina als professionals que vulguin assumir-la. "L'escreix que fan aquests professionals l'hem de remunerar. Si és un 10% més d'escreix, un 10% més de salari", ha subratllat. Aquesta setmana hi ha convocada una vaga de metges d'atenció primària i concertada.

Argimon ha assegurat que comparteixen amb els sindicats que la situació a l'atenció primària és de "sobrecàrrega". També ha coincidit en els 12 minuts per pacient que reclamen. Ara bé, ha rebutjat la limitació del nombre total de visites per dia. El que cal reduir, al seu parer, és el nombre de pacients per professional.

Aquesta reducció comportaria contractar més metges, com a mínim 200, però ha recordat que ara mateix no n'hi ha a l'atur. És per això que ha plantejat que els metges escollin si volen treballar més hores, i remunerar-les en cas que voluntàriament hi accedeixin.

D'aquesta forma, qui no volgués fer més hores, es quedaria amb 1.300 pacients, però alguns metges sí que podrien assumir més càrrega de forma voluntària, cobrant més pel volum de feina afegit.