Els Mossos d'Esquadra investiguen la gestió de la consellera de Cultura, Laura Borràs, quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Agents de la policia catalana han entrat aquest dimarts a aquest organisme i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació a la recerca de documentació per ordre judicial. Fonts del TSJC han assegurat que la investigació no està ordenada per l'alt tribunal català.

Borràs assegura que la seva feina és «honesta i transparent»

Per la seva banda, Borràs ha assegurat sentir-se «orgullosa» de la feina feta al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Una satisfacció que, precisa, «no és personal» sinó col·lectiva. «Una feina determinada, honesta i transparent. I una feina que ha posat l'accent, també, en l'àmbit digital», ha reblat. En aquest sentit, ha afirmat que l'entristeix i la rebel·la que s'intentin generar «ombres» sobre aquesta feina però garanteix que no té «res a amagar». En aquest sentit, posa «tots els mitjans» a disposició de la investigació per esclarir «fins a la darrera qüestió».

Operació 'Atenea'

L'operació, anomenada 'Atenea', investiga la presumpta contractació irregular per a la reforma i la creació de pàgines web oficials, segons ha avançat aquest dimarts la Cadena Ser, a partir del possible fraccionament dels encàrrecs per rebaixar el cost i no haver de fer concursos públics.

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra han estat dins del CTTI aproximadament unes 5 hores. L'operació l'han portat a terme agents de la unitat de delictes econòmics en col·laboració amb la de delictes informàtics. La investigació està sota secret de sumari. El Departament de Cultura també ha confirmat l'entrada dels Mossos a la Institució de les Lletres Catalanes.

Borràs va estar cinc anys al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes com a directora.