La primera jornada de la vaga per exigir la rebaixa del 30% de les taxes universitàries que s'està fent aquest dimecres a la UAB ha tingut un seguiment massiu. Fonts del centre educatiu han indicat que al llarg del matí l'assistència a classe s'ha situat per sota del 10% a les Facultats d'Economia i Empresa, Ciències i Biociències, Filosofia i Lletres, Psicologia, Ciències de l'Educació, Traducció i Interpretació, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret i Medicina.

A la Facultat de Ciències de la Comunicació, l'afluència d'alumnes ha estat del 20%. Per contra, a l'Escola d'Enginyeria, la Facultat de Veterinària, al Campus de Sabadell i a les unitats docents hospitalàries, la presència d'estudiants ha estat del 80%.

La jornada de vaga s'està desenvolupant amb normalitat al Campus de Bellaterra. Un grup de 300 estudiants ha passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres i des de primera hora del matí ha tallat els accessos al recinte.

Han muntat barricades amb contenidors per bloquejar la circulació de vehicles als eixos central i sud i l'accés a peu des de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). També han barrat el pas a l'aulari central i a les entrades principals de les diferents facultats.