Els metges i els Bombers que s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament han intentat entrar a la cambra, però el cordó dels Mossos d'Esquadra ho ha impedit. Les portes del Parlament s'han tancat per prevenció.

Unes 400 persones s'han manifestat inicialment darrere de la tanca que protegeix la cambra, el lloc on habitualment es concentren els manifestants, però després l'han creuada i s'han apropat a la porta principal. Entre les consignes que han cridat hi ha les que han utilitzat les darreres hores, com 'A tu també t'afecta' o 'Vaga, vaga, vaga, la Primària ja no 'traga''. Alguns manifestants asseguraven que no volien entrar, i d'altres que com que no tenien cordó davant no han avançat, mentre que a la concentració s'hi ha unit una protesta de Bombers en què s'han llançat petards, bengales i s'ha cremat un ninot.

En el cas dels metges, aquest dimecres és ja el tercer dia de vaga a l'atenció primària i a la sanitat concertada. El president del sindicat Metges de Catalunya (MC), Jordi Cruz, ha exigit al president del Parlament i a tots els grups parlamentaris "que tinguin en compte la salut a l'hora d'elaborar els pressupostos de l'any que ve".

"Quim Torra va dir ahir que sentia empatia pels metges, i jo li agrairia que aquesta empatia es traduís en coses pràctiques, com retribucions laborals i econòmiques", ha dit Cruz, que ha explicat que esperen una trucada aquesta tarda per prosseguir amb les negociacions amb l'ICS, "que estan avançades, però les de la sanitat concertada encara estan en bolquers".

"No podem pactar un màxim amb la primària pública i que les concertades tinguin unes condicions totalment diferents", ha advertit el president del sindicat mèdic.