L'Audiència de Barcelona ha donat cinc dies a la defensa de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol i a les altres parts en el cas ITV perquè es posicionin sobre l'informe de la Fiscalia que demana el seu ingrés immediat a la presó per complir la pena de dos anys i mig de presó que li va ser imposada.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la secció vintena de l'Audiència, de la qual forma part la jutge que va condemnar Oriol Pujol després d'un acord de conformitat pels delictes de falsedat documental, suborn i tràfic d'influències, ha traslladat avui a les parts l'informe de la Fiscalia instant a l'ingrés immediat a la presó de l'exsecretari general de CDC i expresident del grup parlamentari de CiU.

Una vegada rebin l'informe, la defensa d'Oriol Pujol i les altres parts tindran cinc dies hàbils per contestar a la petició de la Fiscalia, abans que el tribunal adopti la seva decisió sobre l'ingrés a la presó de l'exdirigent de CDC.

La Fiscalia ha demanat l'ingrés immediat d'Oriol Pujol a la presó en considerar que d'aquesta forma es complirà la «funció reeducadora» de la pena i donada la «naturalesa i gravetat» de la «cor-rupció política» per la qual va ser condemnat. A l'informe, el ministeri públic s'oposa a la petició plantejada per Pujol que se suspengui la seva entrada a la presó.