La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha confirmat que també es retornarà l'IRPF de les baixes de paternitat, a banda de les de maternitat. Una sentència del Tribunal Suprem del principi d'octubre establia com a doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat no han de pagar IRPF. La sentència, però, no parlava dels casos de baixes de paternitat.

La ministra Montero va anunciar que faran el retorn de l'impost en el cas tant de pares com de mares. Montero ha explicat que ja estan «ultimant la fórmula» per reclamar i que espera que l'Agència Tributària pugui llançar ja la setmana que ve el formulari per presentar de manera unificada totes les reclamacions. Es podrà reclamar l'impost dels últims quatre exercicis, fins al 2014.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va confiar que la setmana que ve pugui ja estar enllestida l'eina per iniciar la devolució de les retencions de l'IRPF en les prestacions per maternitat, després que el Tribunal Suprem les declarés nul·les i obligués el Govern a la seva devolució.

Montero, en declaracions al Congrés dels Diputats, va apuntar que ja s'està ultimant la fórmula per iniciar les devolucions i que l'Agència Tributària està acabant la part tecnològica per procedir a les sol·licituds, per la qual cosa va afirmar que espera que la setmana que ve ja pugui ser comunicada i explicada.

El Tribunal Suprem va determinar que les prestacions públiques per maternitat de la Seguretat Social, que perceben les dones treballadores durant la baixa de 16 setmanes després del naixement d'un fill, estan exemptes de l'IRPF, en contra del criteri que fins ara havia mantingut l'Agència Tributària.

Aquesta sentència afectarà gairebé 1,1 milions de persones, que podran sol·licitar la devolució del que han tributat indegudament, segons càlculs del col·lectiu de tècnics del ministeri d'Hisenda (Gestha).