Michael Cohen, advocat personal del president dels Estats Units, Donald Trump, va reconèixer ahir davant del fiscal especial Robert Mueller, que investiga la suposada ingerència russa en les eleccions del 2016, que va mentir davant les comissions d'investigació obertes al Congrés.

Cohen, de 52 anys, va comparèixer davant d'un tribunal federal de Nova York i ha admès davant dels fiscals que va mentir l'any passat sobre els seus contactes amb Rússia durant la campanya de les eleccions presidencials, la qual cosa representa una potencial amenaça pels interessos de Trump.

En concret, va admetre un delicte de fals testimoniatge en relació amb un text que va remetre per escrit i en el qual al·ludia a un projecte immobiliari de l'empresa de Trump a Moscou, segons l'agència de notícies Reuters.

L'advocat, que va passar d'estar disposat a «rebre una bala» pel president a col·laborar amb Mueller, ja va reconèixer aquest any que va incórrer en delictes financers durant la campanya en pagar diners a dones que suposadament havien mantingut relacions amb Trump, i fins i tot va assenyalar-lo com a instigador.