El nadó d'un mes que va ingressar dilluns a Son Espases (Mallorca) amb lesions compatibles amb maltractaments tenia també restes de cocaïna a l'organisme. Els pares han estat detinguts per la Policia Nacional i el servei de Menors del Consell de les Illes Balears ha assumit la custòdia del petit, que segueix hospitalitzat.

Agents de la Policia Nacional van arrestar la parella, la dona de 29 anys i l'home de 28 anys, com a presumptes autors d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar feia el seu fill.

Els fets van començar dilluns passat quan va arribar a la Prefectura Superior de Policia un ofici urgent del Jutjat d'Instrucció per tal de realitzar gestions sobre un ingrés a l'UCI Pediàtrica de l'hospital de Son Espases d'un nadó.

La criatura va ser diagnosticat amb la "síndrome del nadó sacsejat". També van detectar que tenia alts nivells de cocaïna a organisme.

Agents de la Unitat de Família i Dona de la Policia Nacional, en tenir coneixement dels fets van acudir a l'hospital per tal de realitzar les primeres gestions investigadores, resultant de les mateixes que el menor podia haver estat maltractat, a més de presentar un alt grau de cocaïna segons l'informe toxicològic. Després de diverses gestions realitzades, es va procedir a la detenció de tots dos progenitors