Dos morts en estavellar-se una avioneta sobre una benzinera a Badia del Vallès

Dos morts en estavellar-se una avioneta sobre una benzinera a Badia del Vallès

Dues persones ha mort aquest divendres a la tarda en estavellar-se l'avioneta en què viatjaven sobre una benzinera a Badia del Vallès. Segons han informat Protecció Civil i Bombers de la Generalitat, l'accident s'ha produït a un quart de sis de la tarda quan l'aparell es disposava a aterrar a l'Aeroport de Sabadelli. Tot i l'impacte, el sinistre no ha causat cap explosió ni incendi a la gasolinera.

L'aparell estava ocupat per dues persones. En un primer moment, s'ha informat de la mort d'una persona però el SEM ha confirmat poc després que finalment són dues les víctimes mortals. Sembla ser que l'avioneta havia sortit al matí cap a la Cerdanya i feia el viatge de tornada.

Fins al lloc, s'hi ha desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Policia Local.

Un camió dels Bombers de la Generalitat ha situat l'escala a la cua de l'avioneta per subjectar-la i evitar que caigui des del terrat d'un edifici, situat a l'Avinguda Cantàbric, on als baixos hi ha la benzinera. Segons els Bombers, l'estructura de l'edifici no ha quedat afectada.

Una testimoni dels fets, Sílvia, ha explicat que es trobava a la benzinera netejant el seu vehicle quan de cop ha sentit "un cop molt fort" i "fum sortint i pedres caient a terra".

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes del sinistre. Mentrestant, l'Aeroport de Sabadell ha activat la Fase d'Emergència General i ha habilitat la Sala de crisi en cas que sigui necessària.

Demanen dur els vols privats a Igualada o Manresa

La Coordinadora Veïnal del Vallès lamenta l'accident de l'avioneta i torna a alertar de la "inseguretat" que suposa tenir un aeroport com el de Sabadell "amb una afluència elevada de vols privats en una àrea tan poblada com aquesta". L'entitat, que està integrada per associacions de Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Sant Quirze, reclama que es traslladi l'activitat dels vols d'avionetes privades a d'altres instal·lacions similars, com els aeròdroms de Manresa o Igualada "que no estan vorejats per població civil". En aquest sentit, recorden que el d'aquest divendres no és el primer sinistre amb víctimes que té lloc a la zona i exigeixen "solucions" al Govern.