L'actual secretària general de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, va complir ahir els pronòstics i es va alçar com a vencedora de la votació per triar el substitut de la cancellera, Angela Merkel, al capdavant del partit conservador.

Kramp-Karrenbauer, a la qual durant mesos s'ha vist com la successora natural de Merkel, va superar en la segona volta l'exlíder del grup parlamentari de la CDU Friedrich Merz, després que tots dos s'imposessin en una primera ronda al tercer en discòrdia, el ministre de Sanitat, Jens Spahn.

No obstant això, la victòria de Kramp-Karrenbauer no ha estat tot l'àmplia que calia esperar-se en un primer moment i va ser triada amb el 51,8% dels vots en la segona volta.

«Accepto la designació i agraeixo la confiança», va declarar Kramp-Karrenbauer en conèixer la notícia, encara amb llàgrimes als ulls. «Agraeixo als meus rivals fer una campanya justa com la que hem fet», va destacar en les seves primeres paraules.

La vencedora de la votació, que comparteix amb la seva mentora un estil sobri i poc propens als grans gestos, va començar la seva carrera política fa més de tres dècades en la seva localitat natal, Püttlingen, situada al sud-oest d'Alemanya, a prop de la frontera amb França. Des del 2010 forma part de l'Executiva de la CDU i va integrar la delegació democristiana que va negociar l'acord per a la formació d'una nova coalició de Govern amb els socialdemòcrates. Al febrer, la llavors primera ministra de Sarre va ser ascendida a número dos del partit el comandament del qual assumeix ara.

Durant el discurs previ a la votació del miler de delegats reunits a Hamburg, Kramp-Karrenbauer va descriure la CDU com «l'últim unicorn d'Europa» per l'alt nivell de suport que segueix gaudint entre la ciutadania i va cridar la formació a demostrar més «valor» i «confiança» de cara al futur.