La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va alertar ahir que és «inadmissible» que el president Quim Torra «criminalitzi i impedeixi» als Mossos d'Esquadra fer la seva feina. La portaveu del partit taronja va criticar que Torra instés el conseller Miquel Buch a fer canvis a Interior després de les càrregues policials contra grups que protestaven pels actes convocats per Vox per commemorar la Constitució.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que els socialistes donen ple suport als Mossos d'Esquadra «en la seva labor de garantir la seguretat i la tranquil·litat dels ciutadans. Posar en dubte la seva professionalitat sense cap prova ni investigació és especialment irresponsable, i més quan ho fa el propi Govern», va dir el líder del PSC.

La presidenta del grup Catalunya En Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, va instar el conseller d'Interior, Miquel Buch, a «assumir responsabilitats» després del «fracàs» del dispositiu policial, va alertar que «plou sobre mullat», i va avançar que dimecres, en el ple del Parlament, li demanaran explicacions.