El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dilluns al vespre un augment del salari mínim en 100 euros a partir del 2019. Aquesta és una de les principals mesures que el president de la república ha donat a conèixer a través d'un missatge institucional dirigit a la nació i que persegueix satisfer els 'armilles grogues', que es queixen per la pèrdua de poder adquisitiu, i aturar les protestes al país. Macron també ha anunciat que les hores extres es pagaran a partir de l'any vinent sense càrrecs ni impostos per als treballadors i ha dit que els empresaris que puguin podran pagar una bonificació de final d'any als assalariats exempta d'impostos.

"Volem regles més justes, senzilles i clares i que recompensin els que treballen", ha expressat després de dies de silenci davant les protestes dels 'armilles grogues'.

A més, ha assegurat que els jubilats que guanyen menys de 2.000 euros al mes veuran un augment de la pensió.

Macron espera obrir un debat nacional sense precedents al país i ha explicat en aquest context que es reunirà amb els alcaldes de França "regió per regió" per conèixer també la situació als municipis.

"No reprendrem el curs normal de les nostres vides", ha dit reconeixent que es tracta d'un moment "històric". Al final de la intervenció, un missatge de vídeo gravat de 13 minuts de durada, Macron conclou: "La nostra única batalla és França".

Una moratòria insuficient

El govern francès va anunciar la setmana passada una moratòria de sis mesos en l'augment dels impostos dels carburants que va originar les protestes. Pels 'armilles grogues', però, la mesura no ha estat suficient per apaivagar els ànims dels manifestants.

Així, el cap de setmana passat el país va viure la quarta jornada de manifestacions, que va aconseguir mobilitzar 125.000 persones a tot el país, 10.000 d'elles a París.