Els periodistes han sortit al carrer per criticar l'actuació del jutge de Mallorca que ha ordenat requisar mòbils, ordinadors i documentació a redactors d'Europa Press i Diario de Mallorca (del mateix grup editorial de Regió7) que investigaven un cas de corrupció, el cas Cursach.

Prop de 200 periodistes s'han concentrat a les portes del Tribunal Suprem a Madrid per defensar el secret professional i alertar del "risc per a la democràcia" que suposa una actuació inaudita per part d'un jutjat. A Barcelona, una trentena de professionals també s'han concentrat a les portes del TSJC.

Des de Madrid, els presidents de Prensa Ibérica i d'Europa Press han explicat que han presentat una querella criminal contra el jutge i han advertit que arribaran "fins al final".

Per part de Prensa Ibérica, Javier Moll, s'ha mostrat contundent. "És veritablement vital, no és una qüestió de solidaritat corporativa, és una cosa molt més profunda que afecta la democràcia en la seva essència més sensible", ha destacat.

En declaracions als nombrosos mitjans de comunicació que han donat cobertura a l'acte, Moll ha mostrat el seu suport "a la feina dels periodistes" i que "puguin realitzar la seva tasca sense el sobresalt que signifiquen els tristos esdeveniments" viscuts en els últims dies. "És senzillament una mostra de solidaritat amb els periodistes i la feina dels mateixos", ha subratllat.

Per al president de Prensa Ibérica, el què ha passat aquesta setmana a les redaccions de Diario de Mallorca i Europa Press és "gravíssim" perquè "s'ataca el dret del periodista de protegir les seves fonts, el que és una manera de retallar la possibilitat d'informar d'una manera lliure i que sigui eficient per als receptors d'aquesta informació".