La diòcesi de Solsona(Solsonès), que presideix el bisbe Xavier Novell, ha fet una crida a fer dejunis solidaris i posar espelmes per donar suport als presos independentistes en vaga de fam a la presó de Lledoners.

En un comunicat penjat en la seva pàgina web, la diòcesi de Solsona dóna suport a la carta d'un grup de cristians que es mostren "profundament entristits per la situació que ha portat alguns polítics catalans a iniciar una vaga de fam".

"Cristians de tot el país, més enllà dels propis posicionaments polítics respecte al procés independentista, en senyal de solidaritat amb ells i demanant una solució justa al conflicte català-espanyol en curs, hem decidit dejunar els divendres fins que duri la vaga de fam d'aquests els nostres germans", afirma la carta, que ha rebut el suport explícit de la diòcesi solsonenca.

Juntament amb aquest dejuni, "que cadascun fa segons cregui convenient (total, a pa i aigua, o reduint considerablement el menjar o d'altres coses)", la carta també proposa "convocar els divendres de forma transversal i oberta vetllades de reflexió, meditació i oració, amb el títol genèric d''Espiritualitat i solidaritat amb els presos catalans en vaga de fam'".