El Consell de Ministres té previst donar el vistiplau avui a tres programes d'armament per un valor total de 7.331 milions d'euros: la construcció de cinc fragates F-110, l'adquisició de 1.000 vehicles 8x8 per a l'Exèrcit de Terra i la modernització de l'avió caça Eurofighter, segons van confirmar a Europa Press fonts del ministeri de Defensa.

Es tracta d'uns programes d'armament que se sumen a les inversions ja realitzades durant els últims mesos per sufragar, entre d'altres, el sobrecost del submarí S-80, els helicòpters NH-90 i la modernització dels helicòpters Chinook.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ja va avançar ahir en una visita a la base de Retamares que el Govern aprovaria la construcció de les fragates F-110 a les drassanes de Navantia a Ferrol. Es tracta d'una inversió de 4.325 milions d'euros que permetrà la creació de fins a 7.000 llocs de treball durant els propers nou anys. Les F-110 substituiran les fragates de classe Santa María, amb més de 35 anys d'antiguitat. Segons la ministra, la construcció de les fragates suposarà la creació de 1.300 llocs de treball directes, 2.000 de la indústria auxiliar i 3.500 d'indirectes. «Es generarà un valor afegit directe i indirecte de 5.400 milions d'euros», va exposar Margarita Robles.