La portaveu del Govern de Catalunya, Elsa Artadi, va dir ahir a Berlín que l'executiu de Quim Torra garantirà tant el dret del Consell de Ministres a reunir-se a Barcelona el 21 de desembre com el dret d'altres a la manifestació i la protesta.

«El Govern de Catalunya garantirà els drets de tothom, tant el dret de reunió com el dret de manifestació i de protesta, i això és la nostra obligació i també el nostre propòsit», va dir la consellera de la Presidència.

No obstant això, també va insistir a respectar el dret a la protesta i va dir que retallar-lo porta a l'autoritarisme. «Retallar el dret d'expressió, el dret de manifestar-se és un camí molt perillós que han seguit alguns països europeus i pel qual nosaltres ens neguem a transitar. És el camí contrari de la democràcia i és el camí de l'autoritarisme», va considerar Artadi en un esdeveniment sobre diplomàcia cultural celebrat a la capital alemanya.

Crida d'Arran

L'organització Arran, propera a la CUP, es va sumar ahir a les crides per manifestar-se per «tombar el règim» aprofitant la celebració del Consell de Ministres del Govern de Pedro Sánchez del 21 de desembre a Barcelona.