La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, van garantir ahir que les seves mobilitzacions de divendres seran «absolutament pacífiques» i van dir que «l'única violència» viscuda a Catalunya han estat la de l'extrema dreta i les càrregues policials de l'1-O.

Amb motiu del Consell de Ministres que se celebrarà aquest 21 de desembre a Barcelona, considerat una «provocació» per les dues entitats, l'ANC crida a col·lapsar la ciutat amb una marxa lenta de vehicles, mentre que Òmnium organitzarà un Consell Popular de Ministres per a contraprogramar la reunió de l'Executiu.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Paluzie i Mauri van recordar que les organitzacions que representen mai han apel·lat a la violència i que sempre s'han expressat «de forma pacífica als carrers». Mauri va definir l'acció de protesta que convoca Òmnium com una manera de mostrar rebuig al Govern «de forma pacifica, contundent i determinada», ja que davant l'actual situació -amb presos, dirigents independentistes que han marxat per evitar l'acció de la Justícia i el rebuig a l'autodeterminació- «el mínim que es pot fer és sortir al carrer».

De la seva banda, Elisenda Paluzie va assegurar que el 21-D «no serà un dia normal», ja que és «importantíssim que la ciutadania demostri que aquest Govern de l'Estat no és benvingut a Catalu-nya», pel que va demanar fer notar el rebuig de la ciutadania amb «una mobilització contundent i pacífica».