L'autòpsia realitzada aquest dimarts a l'Institut de Medicina Legal (IML) de Huelva ha revelat que Laura Luelmo va patir una agressió sexual, a més del cop al front que va provocar la seva mort entre els dies 14 i 15 de desembre, entre dos i tres dies després de la seva desaparició a El Campillo (Huelva), han confirmat a Europa Press fonts de la investigació.

La Guàrdia Civil va detenir aquest dimarts Bernardo Montoya com a sospitós del crim, que ha reconegut el crim en dependències policials. La jutge de Valverde del Camino al capdavant de la investigació ha decretat el secret de sumari.

Montoya és l'únic detingut com a sospitós de la mort de Laura Luelmo. Va sortir de la presó el passat mes d'octubre després de complir una condemna de dos anys i deu mesos per dos robatoris amb violència, segons confirmen a Europa Press fonts coneixedores del cas. Prèviament, va complir una altra condemna de 17 anys i nou mesos, en aquesta ocasió per assassinat i violació.

L'autor confés del crim portava dos mesos en llibertat

L'acusat, de 50 anys, portava tot just dos mesos en llibertat després de complir dues condemnes, segons consta en els registres penitenciaris. La primera va ser per matar el 1995 a una dona de 82 anys a Cortegana, a la qual va abordar a casa assestant-li diverses punyalades. El cas el va instruir un jutjat d'Aracena. Mesos després de complir aquesta condemna, va ingressar de nou a la presó per dos robatoris amb violència.