El ple del Parlament va aprovar ahir una gran part d'una moció de la CUP en què es critica la Transició espanyola, la monarquia i la Constitució, aquesta última «pel seu caràcter antidemocràtic i antisocial». El text va ser aprovat amb els vots de les tres formacions independentistes -JxCat, ERC i la CUP- així com amb el suport parcial dels comuns, que van votar a favor d'alguns punts i es van abstenir en altres.

En la moció aprovada s'assenyala que la Constitució, la Llei d'Amnistia i els denominats Pactes de la Moncloa van constituir «els acords i normes que configuren l'anomenada Transició, sense que fossin garantia dels drets democràtics, socials i nacionals» del poble de Catalunya.

El text de la moció assenyala també que «el Parlament manifesta el caràcter antidemocràtic i antisocial de la Constitució espanyola». Apunta igualment que «el cap de l'Estat es constitueix de forma hereditària» en els descendents del rei emèrit Joan Carles de Borbó, i que aquest últim «va ser proclamat rei d'Espanya per les Corts franquistes».