Els lletrats dels líders independentistes han qüestionat avui davant el Tribunal Suprem la instrucció del cas del procés, l'acusació exercida per la Fiscalia i la "judicialització d'un problema polític" a l'hora que han demanat que la causa es remeti a Catalunya.

Aquestes són algunes de les frases clau que han pronunciat:

- "S'ha posat de manifest que aquest alt tribunal, la cúspide del Poder Judicial, és sensible a la ingerència del poder polític" (Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart).

- "S'han vulnerat drets fonamentals que estan molt per sobre de la unitat d'Espanya. La Sala està disposada a seguir sacrificant drets fonamentals?" (Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart)

- Sobre la retirada de les ordres internacionals de detenció a Carles Puigdemont i altres acusats: "Sembla que ens posem una vena abans que res allò que des de fora ens pot donar una indicació del que pot ser tolerable en un Estat democràtic". (Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart)

- "No tinc els anys d'experiència dels fiscals i la seva senyoria però mai he estat més convençut d'una causa que aquesta, ni de la competència del tribunal. Són polítics fent política". (Andreu Van Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva)

- "L'oportunitat la té la Sala. Decidir quins regles s'aplicaran a aquest procés: si les regles del procés degut o les regles d'excepció". (Andreu Van Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva)

- "Amb Mas ningú ens vam plantejar que la competència era del Tribunal Suprem. Escoltin, no han passat 30 anys". (Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull).

- "Comprar urnes, obrir pàgines web, realitzar campanyes publicitàries, contractar observadors internacionals o preparar censos de votants no són elements integradors del delicte de rebel·lió i sedició; són, en el millor dels casos, actes preparatoris". (Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull)

- "No pot ser que un pagament en la sucursal del BBVA de Brussel·les arrossegui la competència. No pot ser que fer 'lobby' amb unes delegacions a l'exterior, reconegudes pel TC, arrosseguin la competència". (Judith Gené, advocada de Joaquim Forn)

- "D'haver existit una rebel·lió, l'aixecament es va produir a Catalunya. D'haver-se produït algun fet susceptible de malversació, els fons i l'acord s'haurien pres a Catalunya i d'haver desobeït alguna resolució s'hauria desobeït a Catalunya".(Judith Gené, advocada de l'exconseller Joaquim Forn)

- "Allò que determina ara per ara la competència del Suprem són actes com el de donar una conferència a l'estranger sobre el dret d'autodeterminació" (Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa).