L'autòpsia feta ahir a l'Institut de Medicina Legal (IML) de Huelva ha acreditat que Bernardo Montoya, assassí confés de Laura Luelmo, va abusar també sexualment d'ella, a més de colpejar-la amb un objecte al front que li va provocar la mort entre els dies 14 i 15 de desembre, és a dir, entre dos i tres dies després de la seva desaparició a El Campillo (Huelva), van confirmar a Europa Press fonts de la investigació.

Bernardo Montoya, amb greus antecedents penals, va ser detingut dimarts al migdia, 24 hores després que aparegués el cadàver de la mestra de Zamora de 26 anys, i va confessar el crim durant l'interrogatori policial de la matinada d'ahir.

Ja al matí va ser conduït pels investigadors de la Guàrdia Civil a la casa d'El Campillo, al carrer Córdoba, on vivia de lloguer Laura Luelmo, per intentar reconstruir les circumstàncies del crim. La seva arribada al poble va provocar la mobilització d'un grup de veïns que van trencar el cordó policial i van insultar amb crits d'«assassí» el criminal confés. La jutge de Valverde del Camino al capdavant de la investigació ha decretat el secret de sumari.

Els agents de la Guàrdia Civil, entre els quals hi ha experts de la Unitat Central Operativa (UCO) i del Servei de Criminalística, creuen que Bernardo Montoya va emmanillar el dimecres dia 12 la jove mestra per ficar-la al maleter del seu cotxe, un Alfa Romeo de color negre que és objecte d'anàlisi, i amb el qual la va portar a la zona coneguda com Las Mimbreras, als afores d'El Campillo. Els investigadors creuen que la jove mestra va poder morir malferida al paratge on un voluntari va donar l'alarma dilluns que hi havia el cos, en trobar roba de dona. Durant l'interrogatori policial Bernardo Montoya, de 50 anys i que acabava de sortir de presó l'octubre per dos robatoris amb violència -abans va estar a la presó per matar una anciana-,va incórrer en contradiccions i inexactituds. Segons ell, va discutir amb la jove però no va arribar a consumar la violació, que no obstant això ha estat confirmada per l'autòpsia. L'equip del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, que ha desplaçat a la zona un laboratori mòbil i un helicòpter, està analitzant les restes biològiques i les proves trobades per determinar amb exactitud què va passar entre el 12 de desembre, el dia de la desaparició de la noia, i el moment en el qual l'autòpsia ha datat la mort.