El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el canvi de nom de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, que passarà a dir-se Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, segons ha informat la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona. Tal com ha dit Celaá, el canvi de nom és una decisió que "transmet un missatge de concòrdia, d'enteniment i diàleg", alhora d'un "reconeixement" de la figura de Josep Tarradellas. Davant la crítica del govern català a la manca de "consens" en la presa de la decisió, Celaá ha assegurat que l'acord és "més que raonable" perquè abans haurien abordat el tema amb la mateixa Generalitat, amb els municipis propers a l'aeroport i amb la família Tarradellas.

Segons ha afegit la ministra de Política Territorial i Obra Pública, Meritxell Batet, el proper pas és comunicar "formalment" la decisió a les administracions, i després s'obrirà el procediment administratiu que comporta "qualsevol canvi de denominació" de "qualsevol equipament" de l'Estat.

Sobre la tria de la figura de Josep Tarradellas, el govern espanyol ha volgut deixar clar que és una manera de fer un "reconeixement" al primer president del Govern de la Generalitat després de la dictadura franquista.

El canvi de nom és una de les mesures que ha tirat endavant l'executiu estatal en la reunió extraordinària celebrada a Barcelona on, entre d'altres, també s'ha donat llum verd a l'augment del Sou Mínim Interprofessional a 900 euros mensuals, o l'augment d'un 2,25% de les retribucions del funcionariat a partir del gener.