El sobiranisme va tornar a demostrar aquest 21 de desembre capacitat de mobilització amb una jornada de protesta que va tancar ja de fosc una manifestació multitudinària al Passeig de Gràcia de Barcelona (segons la Guàrdia Urbana es van manifestar 40.000 persones, 80.000 segons els organitzadors). Els disturbis que van tenir lloc al matí i al migdia protagonitzats pels CDR es van saldar amb 13 arrestats, 10 a Barcelona i 3 a l'Ampolla i 62 persones ateses pels serveis d'emergències. En aquest article recollim el més destacat de la jornada del 21-D, que des de Regió7 et vam narrar minut a minut.

Relacionades

21.32 h

Més de 100 persones reclamen davant de la comissària de les Corts l'alliberament dels detinguts

Més d'un centenar de persones reclamen aquest divendres al vespre l'alliberament dels detinguts durant les protestes del 21-D a Barcelona. Els manifestants es concentren davant de la comissària de les Corts, on els Mossos han enviat vuit furgonetes d'antidisturbis i han format un cordó policial per protegir les dependències. Alguns dels manifestants han llançat objectes com llaunes buides contra els policies. Els manifestants porten pancartes on es pot llegir 'Llibertat independentistes detingudes 21-D' o 'Els carrers seran sempre nostres'.

20.10 h

Unes 40.000 persones es manifesten a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

Unes 40.000 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat aquest divendres a la tarda al Passeig de Gràcia de Barcelona en contra del Consell de Ministres del govern espanyol que s'ha celebrat a la capital catalana. Sota el lema 'Tombem el règim del 78', la capçalera de la manifestació ha sortit des dels Jardinets de Gràcia en direcció a la Gran Via. Persones amb estelades i pancartes amb missatges com 'Pau' o 'Llibertat' en anglès han recorregut aquest passeig de Barcelona, en una marxa que ha acabat amb parlaments de Marta Torrecillas i Roger Español, víctimes de l'1-O. La manifestació, que no ha registrat cap incident, la convocava la Comissió del 21-D, formada, entre d'altres per ANC, Òmnium, Arran o les JERC.

19.48 h

La Comissió del 21-D anuncia «l'inici d'un cicle de mobilitzacions per recuperar la sobirania»

En la lectura del manifest unitari en motiu de la manifestació 'Tombem el règim' al Passeig de Gràcia de Barcelona, l'actriu Sílvia Bel ha assegurat que cal "plantar cara" perquè "no es pot deixar tot en mans dels partits polítics". "Les institucions no són només dels representants dels partits polítics", assegura el manifest, que assenyala que la sobirania plena només s'assolirà "amb la república catalana". "Sobren motius per enderrocar el règim del 78", ha assegurat Bel, que ha criticat que "no és normal" que les institucions no tinguin "capacitat de govern" i ha lamentat que Madrid amenaci amb el 155.

19.01 h

Crits de «llibrertat presos i preses polítiques» al Passeig de Gràcia

Persones amb estelades i pancartes amb missatges com 'Pau' o 'Llibertat' en anglès recorren el Passeig de Gràcia de Barcelona, en una marxa que clourà amb parlaments de Marta Torrecillas, víctima de l'1-O, i l'actriu Sílvia Bel. La manifestació està convocada per la Comissió del 21-D, que compta entre d'altres amb la participació d'entitats com l'ANC, Arran o les JERC. Els participants criden lemes com 'llibertat presos i preses polítiques', en una manifestació en què l'ambient és tranquil i familiar.

13

Manifestació del 21 de desembre a Barcelona

18.18 h

Milers de persones s'apleguen als Jardinets de Gràcia

La manifestació unitària convocada per la Comissió del 21D, reuneix a hores d'ara milers de persones al Passeig de Gràcia de Barcelona. L'hora d'inici prevista era les 18 h i ha de desfilar des dels Jardinets de Gràcia amb el lema 'Tombem el Règim. Pels drets socials i polítics, per l'autodeterminació, contra la repressió'.

17.22 h

El Govern assegura que la "majoria" de les actuacions dels Mossos han estat "correctes"

a portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat que la "majoria" de les actuacions dels Mossos han estat "correctes", durant les diverses mobilitzacions d'aquest divendres en protesta per al Consell de Ministres a Barcelona. Així s'ha expressat la també consellera de Presidència durant una roda de premsa al Palau de la Generalitat, posterior a la compareixença de les ministres Carmen Calvo i Meritxell Batet, a la Llotja. Artadi ha subratllat que el desenvolupament de les manifestacions ha estat "exemplar", i ha destacat que la majoria de la ciutadania mobilitzada hagi optat per aïllar i evitar les accions violentes d'alguns individus.

El Govern diu que la «majoria» de les actuacions dels Mossos han estat «correctes»

El Govern diu que la «majoria» de les actuacions dels Mossos han estat «correctes»

Elsa Artadi, portaveu del Govern

16.37 h

51 persones ateses pel SEM, 46 per contusions

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 51 persones en el marc del dispositiu del 21-D, 46 per contusions. Els altres cinc són quatre policies nacionals amb un quadre de gastroenteritis i un manifestant que ha patit un còlic nefrític. Hi ha hagut sis trasllats a centres mèdics però no hi ha cap cas de gravetat. Trenta de les persones ateses i donades d'alta en el mateix lloc són agents dels Mossos d'Esquadra. Interior assegura que hi ha 28 policies afectats en els aldarulls al centre de la ciutat.

16.25 h

Nou detingut a Barcelona, ja en són 12

Ja són dotze els detinguts per les protestes amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Deu han estat arrestats a Barcelona i dos a l'Ampolla. Dels detinguts a Barcelona, set han estat a la zona de les Drassanes per enfrontaments amb la policia, un a Via Laietana per desordres públics que portava material que podria ser utilitzat per fer un artefacte incendiari o explosiu, un a la plaça Antoni López per atemptat als agents a l'autoritat, i un altre a plaça Urquinaona per atemptat als agents a l'autoritat. Els altres dos detinguts han estat a l'Ampolla per desordres públics i danys, on els CDR han tallat l'AP-7.

16.01 h

Els CDR carreguen contra l'actuació dels Mossos i demanen la dimissió de Buch

Els CDR han carregat aquest divendres contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el dispositiu per protegir la Llotja de Mar i han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch. Hi ha hagut diverses càrregues a l'avinguda Paral·lel, a Drassanes, a Via Laietana i al carrer Fusteria. "Dues de les vergonyes d'aquest país: els Mossos i Miquel Buch", apunten els comitès en una piulada des del seu compte oficial, on han considerat que el que ha passat aquest matí ha estat "inadmissible". "La BRIMO no t'hagués hagut de protegir quan els mossos et rodejaven", han dit al conseller fent referència a la sortida escortada de Buch del Departament aquest dimecres per una protesta sindical. "Dimissió en bloc, per ineptes", conclouen els CDR.

15.27 h

Els manifestants que queden a Via Laietana llencen objectes contra els furgons policials

Els manifestants que queden a Via Laietana han llençat objectes contra els furgons policials passades les tres de la tarda. Els vehicles dels Mossos d'Esquadra pugen i baixen pel carrer per dispersar els concentrats que encara queden, un cop el trànsit s'ha obert. Continuen les corredisses i la tensió entre policia i manifestants. Hi ha un grup important davant de l'edifici de Correus. El Departament d'Interior ha donat per finalitzat pocs minuts abans de dos quarts de tres del migdia el dispositiu de seguretat al voltant de la Llotja de Mar, on s'ha celebrat la reunió del Consell de Ministres.

14.41 h

S'eleven a onze els detinguts

Ja són onze els detinguts per les protestes aquest 21-D, nou a Barcelona i dos a l'Ampolla. Set s'han fet a la zona de Drassanes, un dels punts on hi ha hagut més tensió i on els concentrats llançaven pedres, ampolles i altres objectes a la policia catalana. Pels mateixos fets hi ha hagut posteriorment un novè arrestat, mentre que a primera hora s'ha detingut una persona a Via Laietana. D'altra banda, la policia ha detingut dues persones més a l'Ampolla, on els CDR han tallat l'AP-7.

14.31 h

32 ferits, 20 d'ells Mossos, fins a les 14.30 h

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 32 persones pels aldarulls al centre de Barcelona, 27 per contusions. Són dades de les 14.20 hores. 20 dels 32 atesos són agents dels Mossos d'Esquadra, que han estat donats d'alta en el mateix lloc. Quatre persones han estat traslladades a centres mèdics, tot i que cap dels casos és greu. Hi ha hagut càrregues policials a l'avinguda Paral·lel, a la zona de Drassanes i a Via Laietana. Alguns manifestants han llençat objectes contra la línia policial, entre ells pedres grans, ampolles i algun petard.

31

Tensió i enfrontaments entre Mossos i manifestants al centre de Barcelona

Actuació dels Mossos a Drassanes

14.22 h

Rivera acusa Torra de «segrestar»

El president de Cs, Albert Rivera, acusa el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser l'impulsor d'un "segrest" dels catalans per utilitzar-los políticament per "destruir" Espanya. "Els catalans no poden ser ostatges davant del segrest amb talls de carreteres, càrregues policials i bloquejos. No és normal que els ciutadans es vegin bloquejats per un governant que ha dit que s'ha de fer", ha criticat en roda de premsa al Parlament. La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha constatat que Torra volia arribar a la situació que s'ha donat aquest divendres amb les càrregues i protestes per generar "conflicte" i causar "por" a les famílies". "Això és el que vol el separatisme", ha conclòs.

13.50 h

S'eleven a set els detinguts a Barcelona

Les protestes dels CDR contra el Consell de Ministres s'han saldat, fins ara, amb set detinguts. La primera detenció ha estat a primera hora a Via Laietana, i les altres sis s'han produït a la zona de Drassanes, un dels punts on hi ha hagut més tensió i on els Mossos han carregat per dispersar els concentrats, que els llençaven pedres de grans dimensions, ampolles i altres objectes. També hi ha hagut una càrrega a Via Laietana cap a dos quarts d'una del migdia. Diversos manifestants han intentat fer de mitjancers per evitar que altres avancessin cap a la línia policial i així evitar els aldarulls, però no ho han aconseguit. Un grup ha decidit retirar les tanques i els antiavalots han respost amb les porres.

13.04 h

Desallotgen els manifestants que ocupaven l'AP-7 a Girona

Ja no hi ha tall a l'AP-7, a Girona. Poc després de les dotze del migdia, més d'un centenar d'antiavalots han arribat al punt on s'estava fent el tall de l'autopista (a prop de la sortida de Girona Oest). Els Mossos han saltat la barricada feta amb pneumàtics, han fet passar els manifestants a l'altra banda del voral i els han anat fent recular fins que els mateixos activistes han acabat dispersant-se. Durant el desallotjament, s'han viscut moments de tensió, amb empentes i enfrontaments amb algun cop de porra. El CDR Girona ha cridat els manifestants a unir-se a la concentració convocada davant la subdelegació del govern espanyol. A les xarxes socials, el CDR ha criticat que l'actuació dels Mossos "ha demostrat que el seu únic objectiu és defensar la unitat d'Espanya i el règim del 78".

12.55 h

Un periodista d'Intereconomia, agredit a Via Laietana

Un periodista d'Intereconomia ha estat agredit mentre feia una connexió en directe des de la protesta dels CDR a Via Laietana. En un primer moment, ha rebut insults d'un jove, que l'ha empentat a ell i al càmera que l'acompanyava. Segons després, un altre home amb la cara tapada i caputxa li etziba un cop de puny i cau a terra. El reporter s'ha aixecat i ha continuat relatant els fets, mentre entrevistava algunes persones que li donaven mocadors perquè s'eixugués la sang. "Només estic informant", responia als concentrats que l'acusaven de ser a la protesta per provocar.

12.43 h

Riera: «Convocar que tothom segueixi mobilitzant-se al llarg del dia»

El diputat de la CUP Carles Riera ha celebrat que amb les protestes s'hagi "aturat" la normalitat amb una resposta "excepcional" de mobilització i desobediència. Riera ha afirmat que la celebració del consell de ministres a Barcelona ha estat una "provocació" i "agressió". En una atenció als mitjans, Riera, ha apuntat que la mobilització, la desobediència i la unilateralitat "són els únics camins per assolir el dret a l'autodeterminació". També ha lamentat que a la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i en el posterior sopar a Foment "no s'hagi parlat" del dret a l'autodeterminació, de la fi de la repressió ni de l'assoliment dels drets socials i polítics. "Esperar, desitjar i convocar que tothom segueixi mobilitzant-se al llarg del dia per mantenir viva i ferma la protesta i l'aturada de la normalitat al país. Assistim a la manifestació de la tarda", ha reclamat.

12.25 h

Els enfrontaments entre manifestants i Mossos, en imatges

31

Tensió i enfrontaments entre Mossos i manifestants al centre de Barcelona

12.13 h

Mauri, a Sánchez: «L'única proposta és que l'aeroport es digui Josep Tarradellas?»

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha encetat aquest divendres al matí els discursos al "consell popular de ministres" que l'entitat ha organitzat davant de l'Estació de França com a resposta a la reunió del Consell de Ministres a la Llotja de Mar de Barcelona. "L'única proposta és que l'aeroport es digui Josep Tarradellas? Per això han vingut?", ha etzibat entre xiulets -el canvi de nom és una de les mesures que tirarà endavant aquest divendres el govern espanyol. "Senyor Pedro Sánchez, si només ens pot oferir humiliació, seguir de la mà de l'extrema dreta al judici a la democràcia, si no és capaç de reconèixer amb valentia el dret a l'autodeterminació, vol dir que té un problema i el problema es diu 80%", ha avisat Mauri.

12.08 h

Tres detinguts a Drassanes i càrregues dels Mossos

La policia catalana ha detingut tres persones a la zona de Drassanes de Barcelona pel llançament de pedres de grans dimensions, ampolles i altres objectes contra el cordó policial que tanca l'accés a la Llotja de Mar, on està reunit el Consell de Ministres. Els antiavalots han carregat contra els manifestants entre l'avinguda de Drassanes i el portal de Santa Madrona. Els concentrats estan fent barricades amb les tanques que s'havien instal·lat per tallar el trànsit. Ja hi havia hagut carregues a l'avinguda del Paral·lel prèviament, perquè els manifestants havien intentat traspassar el cordó i havien fet volar tanques contra els agents que el custodiaven.

11.41 h

Moncloa diu que va protestar més gent al carrer pel Consell de Ministres de Sevilla

La Moncloa resta importància a les protestes d'aquest divendres 21 de desembre dels col·lectius independentistes que han provocat talls de carreteres i que han donat peu a enfrontaments entre policia i manifestants al centre de Barcelona. Fonts de l'executiu espanyol han apuntat que foment part de la "normalitat" democràtica i han destacat que hi ha menys manifestants que a Sevilla el 26 d'octubre on es van sumar a la protesta els funcionaris de presons. "Sempre que hi ha un govern hi ha gent que protesta", han apuntat aquestes fonts, que han recordat que també hi havia concentrats al desplaçament de l'executiu a Valladolid.

11.08 h

Mossos multa amb 200 euros conductors que participaven en una marxa lenta

Agents dels Mossos han identificat i expedientat per desordre públic un grup de 15 persones que protagonitzaven una marxa lenta a la C-16, al Bages. Segons han explicat, circulaven a 30 quilometres per hora des de Gironella, al Berguedà, en direcció Barcelona, i en arribar a l'altura de Sallent, la policia els ha aturat i ha multat dos conductors amb 200 euros. "Ens han fet fotos a tots els vehicles", ha explicat un d'ells, Manel Escobet. Malgrat això, el grup ha decidit continuar cap a Barcelona "ben a poc a poc", on tenen la intenció de participar en els actes de protesta que s'estan fent pel consell de ministres.

Multen amb 200 euros dos conductors que participaven una marxa lenta al Bages

Multen amb 200 euros dos conductors que participaven una marxa lenta al Bages

Un dels afectats explica com ha estat la intervenció dels Mossos

10.55 h

S'aixeca el tall de l'A-2, a Alcarràs

El mig miler de persones que, des de dos quarts de set del matí, tallaven l'A-2 a Alcarràs (Segrià) han decidit abandonar el lloc i aixecar el tall de l'autovia cap a dos quarts d'onze, després d'unes quatre hores. A primera hora del matí, els manifestants, convocats pels CDR, han col·locat pneumàtics i tanques de la mateixa autovia per tallar la via en què s'han produït retencions de vehicles i camions. També s'han produït alguns moments de tensió entre alguns transportistes i els membres del CDR, en què els Mossos d'Esquadra han mediat sense que s'hagi produït cap incident.

10.22 h

Els ministres ja estan reunits a la Llotja del Mar mentre hi ha càrregues a Paral·lel

Un cop ha arribat Pedro Sánchez a la Llotja del Mar de Barcelona, cap a les 10.10 h, ha arrencat el Consell de Ministres. A fora hi ha un àmpli desplegament policial i es viuen moments de tensió a dos punts, a la Via Laietana i al Paral·lel. En aquest darrer punt els Mossos d'Esquadra carreguen contra els manifestants en aquest moment.

Arribada de Sánchez i els ministres, entre xiulets, a la Llotja del Mar

Arribada de Sánchez i els ministres, entre xiulets, a la Llotja del Mar

Arribada de Sánchez i els ministres, entre xiulets, a la Llotja del Mar

09.57 h

Detingut a Via Laietana un home amb material que podria ser utilitzat per fer un artefacte explosiu

Els Mossos han arrestat una persona a Via Laietana per desordres públics al voltant de les 9 del matí. Portava material que podria ser utilitzat per fer un artefacte incendiari o explosiu. Aquest carrer està tallat a partir de l'edifici de Correus. Unes 200 persones, a més, han saltat les tanques de trànsit col·locades a la zona de Drassanes per blindar l'entorn de la Llotja de Mar, on se celebrarà la reunió del Consell de Ministres. La situació, però, ja ha estat normalitzada, segons ha informat Interior. Alguns encaputxats han clavat puntades de peu a les tanques. Tota aquesta zona està aïllada al pas de vehicles i de persones i es recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles.

09.52 h

Marxa lenta a la C-16, a Sallent

El Servei Català de Trànsit informa d'una marxa lenta a la C-16, a Sallent, que afecta els carrils en sentit Barcelona. També es manté activa una altra marxa lenta a l'A-2, que ja ha deixat enrere Jorba, Castellolí, el Bruc i Martorell i es dirigeix a la capital catalana.

09.39 h

Normalitat al transport

Tot i les mobilitzacions a les carreteres d'aquest 21D, els serveis de ferrocarril funcionen amb normalitat. A FGC no hi ha incidències i a Renfe cal tenir en compte els problemes derivats de la vaga que hi ha convocada. Quan a les línies d'autobús de Barcelona, TMB ja va avançar ahir que hi hauria alteracions. L'aeroport i el port de Barcelona també funcionen com en una jornada normal i el metro manté el servei habitual.

09.35 h

Reunió Sánchez-Colau, prèvia al Consell de Ministres

El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest matí amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a poques hores de l'inici del consell de Ministres. Fonts de l'ajuntament de Barcelona han confirmat aquesta reunió, que ha començat a les 8.30 h a l'hotel on s'allotja el president del Govern, localitzat als voltants de la Llotja de Mar.

09.17 h

Un 53% menys de vehicles entren a Barcelona entre les 6 i 8

Per precaució o per problemes de trànsit, molts catalans no han accedit aquest matí a Barcelona amb cotxe. Segons el Servei Català de Trànsit, s'ha registrat un 53% menys de vehicles d'entrada a l'àrea metropolitana entre les 6 i les 8 del matí en comparació amb un altre dia laborable en aquesta mateixa franja horària. Consulta l'estat del trànsit.

09.08 h

El Consell de Ministres, a partir de les 9.30 h

Segons fonts de la Moncloa, l'activitat del Consell de Ministres arrencarà a la Llotja del Mar a 2/4 de 10 del matí, amb la foto oficial de tots els ministres participants.

08.39 h

Actualització de carreteres afectades:

  • Talls intermitents en alguns dels principals accessos a Barcelona
  • B-10 (Nus de la Trinitat)
  • A-2: Alcarràs i Jorba
  • AP-7: a l'Ampolla; a Sils en sentit Barcelona, i a Girona en dos sentits de la marxa
  • N-II: a Medinyà, Fornells i Bàscara
  • C-25 a Santa Coloma de Farners i Campllong
  • C-66 a Palol
  • C-31 a Ullà i Verges
  • C-37 a la Vall d'en Bas
  • C-65 a Llambilles
  • Gi-623 entre Ventalló i Saus (pas alternatiu)
  • GI-634 a Verges
  • AP-7 a l'Ampolla

Mossos informa que s'han desbloquejat: B-10 ronda litoral; B-20, sortida Esplugues; B-20 alçada Badalona; C-58, Montcada i Reixac; C-17 a l'entrada a Barcelona.

13

Els CDR fan talls a primera hora a les principals carreteres catalanes

08.35 h

Albiol titlla els CDR d'«aprenents de dictadors»

Xavier García Albiol, el diputat i alcaldable per Badalona, ha denunciat a través de Twitter que "alguna cosa passa quan uns abduïts amb vocació totalitària aprenents de dictadors són capaços de crear el caos". A través del seu compte, l'exlíder del PPC també ha lamentat que la societat "de gent normal i decent" no reaccioni.

08.12 h

La Línia RG1, aturada per foc a les vies

Un tren de la línia RG1 està aturat entre Bordils i Flaçà perquè hi ha un incendi que afecta les vies, segons ha informat Renfe. L'avís és de les 6.50 hores. El tren havia sortit a les 6.12 hores de Portbou i tenia previst arribar a l'Estació de Sants de Barcelona a les 8.39 hores. Es tracta de la primera afectació ferroviària per les protestes convocades amb motiu de la celebració a Barcelona del Consell de Ministres.

07.43 h

Tallada l'AP-7 i l'A-2; reoberta la Ronda Litoral

Entres les vies afectades a aquesta hora hi ha accessos a la ciutat de Barcelona. També està tallada l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla i de Girona, i l'A-2 a Alcarràs, tot en els dos sentits de la marxa. En aquest cas, els Mossos han demanat a la concessionària de l'AP-2 que aixequi el peatge de Soses per descongestionar la zona, mentre que s'ha activat pas alternatiu per la N-II i es facilita l'evacuació dels vehicles afectats pel tall. La Ronda Litoral ja està oberta a la circulació

Tall dels CDR a l'autovia A-2, al terme d'Alcarràs

Tall dels CDR a l'autovia A-2, al terme d'Alcarràs

Tall a l'A2- a Alcarràs

07.24 h

Fort desplegament policial a la Llotja del Mar de Barcelona

Desenes de furgonetes policials custodien les proximitats del Palau Llotja de Mar, on centenars d'agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a quarts de sis de la matinada ja estaven als seus llocs.

07.05 h

Reoberta la C-16 a Manresa; talls a les Rondes

Unes cinquanta persones han tallat poc després de les 6 del matí la Ronda Litoral (B-20) en tots dos sentits a l'altura de Montjuïc. La situació ha produït moments de certa tensió amb els conductors i els Mossos estan desviant el trànsit. Les protestes també afecten la Ronda de Dalt (B-10) a l'altura d'Esplugues per una concentració i a Cornellà en tots dos sentits. Tampoc es pot circular per un tall a B-23 a Sant Joan Despí de sortida de Barcelona. Fora de Barcelona, les mobilitzacions contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona tallen l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla en els dos sentits de la marxa. La C-16 a Manresa ja està reoberta.

05.59 h

Primeres carreteres tallades

Protecció Civil informa que la C-16 està tallada a Manresa, en sentit Barcelona. També hi ha talls en ambdós sentits a la C-58, a Vacarisses; la C-65, a Llambilles; i la C-25, a Campllong.

05.00 h

Segueix el 21D en directe

En aquest espai començarem a retransmetre tot allò que passi a Catalunya durant la jornada del 21 de desembre. Activitats previstes per l'ANC i Òmnium:

  • 11 h, Consell Popular de Ministres
  • 12.30 h, vaga Intersindical
  • 18 h, manifestació Tombem el Règim

L'acte central del 21D serà una manifestació a Barcelona, a les 18 h. Darrere d'aquesta crida hi ha organitzacions com la Comissió del 21D, l'ANC, Universitats per la República i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalanes. El lloc escollit, els Jardinets de Gràcia, està allunyat d'on se celebrarà la reunió del Consell de Ministres -la Llotja de Mar, a uns tres quilòmetres-, i la marxa tindrà com a lema 'Tombem el Règim. Pels drets socials i polítics, per l'autodeterminació, contra la repressió'. Més informació sobre la manifestació del 21 de desembre a Barcelona.

Més enllà d'aquesta manifestació, per aquest divendres al matí s'han convocat altres protestes com per exemple una marxa de vehicles cap a Barcelona impulsada per l'ANC, o un acte polític d'Òmnium davant de l'Estació de França -en aquest cas, sí que està prop de la Llotja-.

L'única organització que ha decidit convocar ara per ara davant de la Llotja són els Comitès de Defensa de la República (CDR), que han demanat concentrar-se davant de l'edifici des de primera hora del matí.