La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha expressat la seva «profunda decepció» per la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de traslladar a Madrid l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges.

En una resolució aprovada ahir, la sala de govern lamenta que Madrid aculli l'acte de lliurament de despatxos, que en els últims vint anys s'ha celebrat a Barcelona sota la presidència del rei, coincidint amb el quarantè aniversari de la Constitució i el vint-i-cinquè de l'aprovació de la llei que regula la formació dels magistrats. Des del 1987, l'acte de lliurament de despatxos, que presideix el rei i la cúpula del poder judicial, ha tingut lloc a Barcelona, ciutat on hi ha l'Escola Judicial en la qual es formen els jutges d'Espanya.

«La sala de govern no pot fer una altra cosa que, en nom dels jutges i magistrats que exercim a Catalunya, transmetre respectuosament al Consell la nostra profunda decepció per aquesta decisió», sosté el comunicat.

En la resolució, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es mostra confiat que aquesta «sigui una decisió transitòria i que en el futur es donin les condicions perquè el tradicional acte de lliurament de despatxos presidit per sa majestat el ri es pugui tornar a celebrar en aquesta ciutat».

L'any passat, per primera vegada des de la seva història, l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges va tenir únicament com a autoritats membres de la cúpula judicial, sense càrrecs de l'executiu i del legislatiu.