El president del Partit Demòcrata de Catalunya, David Bonvehí, defensa l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la jornada de protestes del 21 de desembre. Sobre les crítiques que ha rebut la policia catalana -que van des de l'excés policial fins a la passivitat davant dels CDR-, el polític bagenc assegura que «l'actuació policial va ser encertada».

No obstant això, Bonvehí demana al Govern que «es revisin algunes imatges en què l'actuació policial no va ser exemplar i s'iniciï els expedients sancionadors que siguin oportuns». El president del PDeCAT va fer aquestes declaracions ahir, en l'acte organitzat pel partit davant de Crist Rei, a Manresa, en suport als independentistes presos. «Des del nostre punt de vista, la jornada va ser positiva i l'actuació acredita la preparació de la nostra policia», va afirmar.

També va valorar el vessant polític que ha deixat la jornada del 21 de desembre, amb la celebració del Consell de Ministres a la Ciutat Comtal, i l'únic que aprova és la declaració de rebuig al Consell de Guerra que va acabar amb l'afusellament del president català Lluís Companys el 1940. Pel que fa a la resta de decisions, va criticar durament que l'executiu aprovés el canvi de nom de l'aeroport del Prat, que ha de passar a dir-se Josep Tarradellas, sense haver consultat prèviament a la Generalitat i als ajuntament de Barcelona i del Prat del Llobregat. I va afegir que les inversions anunciades ja eren les previstes, i que, per tant, es tractava d'una operació de maquillatge. Bonvehí va reiterar que el PDeCAT no donarà suport als pressupostos de l'estat.