L'investigat pel doble crim de Susqueda va sortir ahir de la presó del Puig de les Basses. Jordi Magentí va abandonar el centre penitenciari cap a 3/4 de 8 del vespre acompanyat per dos dels seus familiars, que van endur-se'l en un cotxe de color negre que havien aparcat just a la sortida.

Feia gairebé nou mesos que Magentí estava empresonat (va entrar a la presó l'1 de març passat). Ahir, però, l'Audiència de Girona va estimar el recurs que va interposar la seva defensa i va ordenar que quedés en llibertat provisional sense fiança, perquè els indicis que hi havia contra ell s'han debilitat al llarg d'aquests mesos d'instrucció del cas.

La interlocutòria, però, l'obliga a presentar-se al jutjat cada quinze dies, li retira el passaport i li prohibeix marxar a l'estranger.

Arribar «fins al final»

L'advocat de les famílies de les víctimes del doble crim del pantà de Susqueda, Carles Monguilod, va afirmar ahir que demanarà al jutjat d'instrucció del cas de Santa Coloma de Farners que ordeni als Mossos d'Esquadra que «arribin fins al final» en la investigació per determinar l'autor dels assassinats.

Monguilod ho va dir en una roda de premsa a Barcelona després que la Secció Quarta de l'Audiència de Girona concedís ahir la llibertat provisional sense fiança al principal sospitós del doble crim, Jordi M.G., ja que considera que els principals indicis de criminalitat s'«han vist seriosament afeblits sense que poguessin excloure's en aquest moment processal altres línies d'investigació».

Monguilod va assegurar que les famílies de les víctimes li han transmès que «no volen acusar un innocent», però que segueixen confiant en la tasca de la justícia i la policia catalana en la investigació, per la qual cosa van demanar que, si l'Audiència planteja dubtes, els investigadors els dissipin.

En aquest sentit, Monguilod va explicar que el cap del grup d'investigació dels Mossos li ha assegurat que «assumeixen el repte de resoldre els dubtes que ha plantejat l'Audiència».

Monguilod va afegir que el fiscal del cas també està convençut que la línia d'investigació i les proves indiciàries són correctes.