La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va exigir ahir la dimissió «immediata» dels directors de TV3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, després que siguin investigats pel jutjat d'instrucció 13.

La també diputada del PPC al Parlament considera que els dos periodistes han de deixar les seves responsabilitats: «És incompatible la imputació amb els seus càrrecs públics». En aquest sentit, Levy presentarà una pregunta al Parlament dirigida a la consellera de Presidència, Elsa Artadi, per saber si troba «ètic» mantenir-los al càrrec.

Anuncis de l'1-0

El jutjat d'instrucció número 13 va citar ahir com a investigats Sanchis i Gordillo, a més de la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà, que hauran de declarar el 23 de gener.

La citació, amb data del 20 de desembre, no n'especifica el motiu, però el jutjat 13 és el que s'ocupa a Catalunya de l'1-O. Entre altres qüestions, s'està investigant una possible malversació de fons o desobediència del tribunals pels anuncis que van emetre TV3 i Catalunya Ràdio sobre el referèndum.