El ministre d'Afers exteriors turc, Mevlut Cavusoglu, va assegurar ahir a Moscou que comparteixen amb Rússia la intenció de «fer desaparèixer tots els grups terroristes» a Síria, en referència a les milícies kurdes de les Unitats de Protecció Popular (YPG) amb presència a l'est de l'Eufrates.

«Continuarem cooperant estretament amb Rússia i l'Iran pel que fa a Síria i les qüestions regionals», va dir Cavusoglu, que va recordar que Rússia i Turquia, com a garants del procés de pau d'Astaná, defensen la integritat territorial i la unitat política de Síria davant els «intents de posar-les en dubte».

A Moscou, Mevlut Cavusoglu es va reunir amb el ministre d'Afers exteriors rus, Sergei Lavrov. També van participar en les trobades el ministre de Defensa Nacional de Turquia, Hulusi Akar, el cap dels serveis secrets, Hakan Fidan, i l'assessor presidencial Ibrahim Kalin.

Pel que fa a la part russa, hi van participar el ministre de Defensa, Sergei Shoigu, el cap de l'Estat Major, Valeri Gerasimov, l'enviat presidencial per a Síria, Alexander Lavrentiev, i l'assessor presidencial Yuri Ushakov.

Abans de la trobada, el ministre d'Afers exteriors turc va explicar que hi pretenia abordar els últims esdeveniments a Síria i va destacar que Turquia, Rússia i l'Iran mantenen una estreta cooperació respecte a Síria mitjançant el conegut com a procés d'Astanà. «Hem aconseguit avanços importants en el procés polític», va destacar.