El jutge va decidir ahir en llibertat, amb la condició que es personi de forma periòdica al jutjat del seu lloc de residència, al militar francès que va ser detingut dissabte passat en la Sagrada Família quan pretenia accedir al temple amb diversos carregadors de pistola en la seva motxilla.

Després de dos dies en dependències policials, l'home va passar ahir a disposició del magistrat del jutjat d'instrucció 21 de Barcelona, en funcions de guàrdia, que va acordar la seva llibertat, condicionada a que comparegui davant un jutge francès quan sigui requerit. La causa continua oberta per tinença il·lícita d'armes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els fets es van produir al voltant de les 17 hores de dissabte dia 29, quan els vigilants del control de seguretat de la Sagrada Família, el monument més visitat de Barcelona, amb més de 4,5 milions de turistes anuals, van detectar que un dels visitants portava a sobre diversos carregadors de pistola en una bossa. L'individu retingut, que anava acompanyat de la seva família, va manifestar ser membre de l'exèrcit francès i que havia comès un descuit al portar en la borsa els carregadors de pistola. La policia va escorcollar el seu vehicle i va trobar una pistola, motiu pel qual va procedir a la seva detenció. Els Mossos van iniciar una investigació per aclarir els fets i tot apuntava que el detingut no pretenia realitzar un atemptat.