El líder del PP, Pablo Casado, va prometre ahir des de Ceuta que si arriba a la Moncloa aplicarà un 155 «immediat, ampli i sense límit de temps» a Catalunya. Casado va acusar Sánchez d'haver-se «humiliat» rebent el president de la Generalitat, Quim Torra, «com si fos el cap d'un país estranger» i parlant de «conflicte» a Catalunya en comptes de combatre la «kale borroka» dels «llaços grocs».

«Per això al primer Consell de Ministres quan arribem a la Moncloa aprovarem el 155, deposarem el govern de la Generalitat, nomenarem un nou govern, assumirem les competències en administracions penitenciàries perquè deixi d'haver-hi homenatges humiliants, prendrem el control dels Mossos perquè es posi ordre a les presons de Catalunya, prendrem el control dels comptes perquè no es malversi els diners de tots els espanyols, i sobretot posarem ordre a l'educació i als mitjans de comunicació públics perquè cessi la propaganda i l'adoctrinament que pretén a mitjà termini eliminar la història d'Espa-nya», va dir.

D'altra banda, Casado va demanar també al Govern del PSOE que no prengui «per ximples» els espanyols amb els polèmics viatges de Pedro Sánchez, ja que, segons va dir, saben quant costa un bitllet d'avió. Casado va avançar que el seu partit ha sol·licitat la compareixença de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, en la comissió de Secrets Oficials.