El Govern central va assegurar ahir que la posició «obstruccionista» del prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, que va informar a la Moncloa la setmana passada que negava l'accés a la zona per procedir al trasllat de les restes del dictador Francisco Franco, no impedirà que l'Executiu espanyol perseveri en el procés d'exhumació.

Segons fonts del Govern de Sánchez, la setmana passada va conèixer el rebuig de l'Església a facilitar l'accés al Valle de los Caídos per a l'exhumació i avisa de la mala imatge que aquesta decisió pot comportar per a la institució.

«La posició obstruccionista del prior Santiago Cantera no impedirà que el procés continuï el seu curs, però evidentment farà que l'opinió pública pugui arribar a considerar que l'església espa-nyola avala la negativa del prior i la negativa de la família Franco», va assenyalar la Moncloa.

Des del Govern de l'Estat s'atribueix la posició de Santiago Cantera a una naturalesa ideològica i recorda que va ser candidat a les generals del 1993 i a les europees del 1994 per Falange.