El Govern de Gabon va assegurar haver desarticulat l'intent de cop d'estat perpetrat ahir per un grup de militars i va afirmar que dos dels responsables van morir, mentre que la resta van ser arrestats. El ministre d'Informació i portaveu de l'Executiu gabonès, Guy-Bertrand Mapangou, va destacar que «la situació està sota control» i va atribuir el motí a «cinc militars». «Sembla un grup de bromistes, perquè a hores d'ara la jerarquia militar diu no conèixer el tema», va explicar, i va afegir que l'Exèrcit no reconeix l'intent ni es posiciona a favor seu.

Posteriorment, la presidència gabonesa va divulgar un comunicat on confirmava la mort de dos dels cinc militars i detallava que les forces de seguretat «van assaltar l'edifici, van abatre dos membres del comando i van alliberar els ostatges». «La situació està sota control», va destacar.

Només unes hores abans, un grup de militars havia aconseguit el control de la ràdio estatal del Gabon i havia llegit un missatge contra el president, Ali Bongo, convalescent d'un suposat infart cerebral que va tenir a final de l'octubre passat i actualment al Marroc. Al missatge, el líder rebel, el tinent Kelly Ondo Obiang, va posar en dubte la capacitat de Bongo, de 59 anys, per seguir en el poder.